14 Temmuz 2012 Cumartesi

Çiçeklerle İlgili Enteresan Bilgiler

Lale ile ilgili enteresan bilgi: Hayat, aşk ve ölümsüzlük sembolü olan lalenin ortaya çıkması, konfiçyus zamanına dayanır. 1600 lerin sonlarına doğru, Hollanda'da lale tohumlarının ücretleri bazen çok değerli metal fiyatlarının dahi üstüne çıktığı olmuştur. Tek bir soğanın ücretinin 2000 amerikan dolarının üstünde satıldığı söylenmektedir.
Arslanağzı ile ilgili enteresan bilgi: Bu modası geçmiş ve garip isimli eskilerin favori çiçeği, Akdeniz'e has bir çiçektir. Latince ismi "antirrhinum"dur ve anlamı hayvan burnudur. Bu çiçek için kullanılan diğer isimler: dana burnu, keçi  ağzı ve tavşan ağzı'dır.
Lilyum ile ilgili enteresan bilgi: Borazana benzeyen çarpıcı çiçekler, insanlar tarafından bilinen en eski çiçeklerdendir ve anavatanının doğu olduğu sanılmaktadır. Yüzyıllar boyunca, hem dini hemde dinsel olmayan her türlü sanat dalı için çok popular bir motif olmuştur.
Glayöl ile ilgili enteresan bilgi: Bu görkemli çiçeğin ismini, milattan sonra 1. yüzyılda  yaşamış olan Romalı bir bilim adamı vermiştir. Romalı askerlerin kullandıkları silaha olan benzerliklerinden dolayı, kılıç'ın latince karşılığı olan "gladius" tan esinlenerek bu çiçeklere "gladiolus - glayöl" adını vermiştir.
Gerbera il ilgili enteresan bilgi: Bu canlı ve şenlikli çiçeklerin vatanı Afrika'dır ve günümüzde kültürü yapılarak göz kamaştırıcı renklerde yetiştirilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder